8 osnovnih savjeta za savršeno vjenčanje na otvorenom

Mnogi parovi odlučuju svoj veliki dan provesti sjedinjeni s prirodom, no planiranje vjenčanja na otvorenom može biti pomalo nezgodna stvar. Uz neke osnovne savjete i trikove, lako je izbjeći neke riskantne situacije. Nadamo se da ćete primijeniti ove korisne savjete i staviti ih na popis važnih napomena tijekom organizacije vjenčanja.

1. Imajte rezervni plan
Ravno u glavu: savršeno vjenčanje na otvorenom uvijek im rezervni plan u zatvorenom prostoru! Nemojte ni pomisliti izbjeći ga. Ne mora biti potpuno zatvoreni sa svih strana, ako se računa samo s laganom kišom. Možete iznajmiti prozirni šator sa staklenim stijenama. Tako nećete dobiti dojam da ste u potpunosti u zatvorenoj sali.
S vremenskim prilikama se nikada ne zna. U zatvorenom prostoru ćete biti daleko od jakog sunca, vjetra i naravno – ne daj Bože – kiše. Uz opciju zatvorenog tzv. back up prostora, bit ćete sigurni u to da ćete tulum moći nastaviti unatoč lošim vremenskim uvjetima.

2. Provjerite dozvole
Svako mjesto vjenčanja ima svoja pravila. Svakako provjerite postoje li nekakva posebna ograničenja na lokaciji za vjenčanje. Provjerite koliko dugo se glazba može puštati! Ako planirate vatromet ili lampione koji plutaju na vodi ili se puštaju u zraku, što je postao veliki trend, prije nego što naručite dobavljače svakako trebate tražiti dozvole za takve pothvate! Najbolje se u tom slučaju konzultirati s lokalnim vlastima.

3. Pratite prognozu
Vruće ili hladno? – Nije važno! Ako planirate vjenčanje tijekom ljetne sezone računajte na jako sunce. Pobrinite se da vaši gosti u blizini imaju hladnu vodu ili bezalkoholna pića.Pripremite punktove na kojima gost može pronaći kremu za zaštitu od sunca i lepeze! Također možete napuniti bočice s spreja s vodom kojom se gosti mogu lagano međusobno osvježavati, bez da pokvare jedni dugima frizure i make up.
Ako je vjenčanje tijekom jeseni ili zime, tada morate računati s kišom i/ili snijegom. Pripremite kišobrane s tematskim natpisom ili logom vjenčanja ili u različitim bojama! Osigurajte dekice za goste koji će sjediti tijekom ceremonije, ako će se ona ipak održati vani na nešto nižoj temperaturi ili prijenosne vanjske grijače koji mogu biti idealno rješenje za niske temperature!

4. Pažljivo odaberite dekoracije
Vjenčanje na otvorenom daje samo po sebi veliku prednost kada je u igri dekoracija, a to je jedinstveni ukras koje priroda sama po sebi pruža. Ipak, dekoracijama i cvijećem lokaciju podižemo na potpuno novu razinu.

Važni savjeti:
– držite svježe cvijeće podalje od sunca najmanje 30 minuta prije dolaska gostiju!
– pobrinite se da meniji, rasporedi i ostali papirnati ukrasi ne lete naokolo-koristite kamenčiće, trakice itd.
– RASVJETA je neophodna za romantičnu večernju atmosferu. Sitne lampice na drveću i svijeće na stolovima već daju jedinstvenu romantični atmosferu. Ali ne zaboravite s posebnim svjetlima označiti važna mjesta kao što su toaleti i staze, da vam se gosti ne bi izgubili na vjenčanju 🙂

5. Pripazite kod poslužanja hrane vani
Vodite računa o tome da vaš catering ne poslužuje lako kvarljivu hranu na visokim vanjskim temperaturama. Ako imate prostor za slučaj lošeg vremena (koji biste trebali imati!) radije dopustite da se takva vrsta hrane tamo poslužuje ili je jednostavno izbacite iz menija.

6. Izbjegnite dosadne komarce
Iako nisu pozvani, doći će. Ne dopustite im da unište vjenčanje. Zapalite citrusne svijeće ili štapiće od citronele, pripremite sprejeve protiv buba i komaraca s blagim mirisom i vjerujte da vam se nametnici neće nametati tijekom večeri. Bacite oko na Pinterest i ukradite nekoliko odobrih savjeta -> www.pinterest.com/comfydwellingco/diy-citronella-candles/?lp=true

7. Pripremite kutak za osvježenje
Ne zaboravite pripremiti kutak za vodu/limunadu za vaše goste prije i za vrijeme svečanosti i prijema barem dok sunce ne zađe i ne počne prava zabava.

8. Pripremite goste
Gosti moraju znati da će se vjenčanje odvijati vani. Mladencima savjetujte da ih obavezno obavijeste o dress codeu, mogućim vremenskim neprilikama itd. Ni u kojem slučaju gostima ne treba tajiti do zadnjeg trenutka da će vjenčanje biti na otvorenom, jer biste si time mogli pokvariti zabavu.

Povezano…

Primajte korisne savjete u svoj inbox