Polaznica akademije Sara Pauli Juran

Sara Pauli Juran

Moja priča s akademije zapravo počinje s razdobljem moje trudnoće kada sam odlučila promijeniti zanimanje, odlučila sam pokušati ostvariti svoje dječje snove i budući da sam ja netko tko u životu voli koristiti usluge osoba iza kojih stoji znanje, edukacija, nekakva diploma bilo je logično da ću i sama ići tim nekim putem.
Kada sam vidjela da postoji akademija za organizaciju vjenčanja i da postoji taj jedan obrazovni model za tu vrstu zanimanja, to je bilo to. Ja sam bila sigurna da je ta akademija idealan prvi korak za mene.

Kada razmišljam o tome što je meni akademija donijela nekako bi to podijelila u 3 ključne stvari:
Prvo je ta neka cjelovita i konkretna slika na zanimanje organizatora vjenčanja
Prilika da čujem sve te gostujuće predavače koji su u samom vrhu organizacije vjenčanja u Hrvatskoj; ćuti njihove životne i poslovne priče bilo je jako motivirajuće, a na kraju krajeva stvarate poznanstva koja će vam jednog dana trebati i biti korisna.
I posljednje ali i ne i manje važno je prilika da “dođete na teren”, prilika da osjetite stvarna vjenčanja, stvarne situacije, kada vrlo brzo pronađete odgovor gdje ste vi zapravo u toj cijeloj priči. Trebate li neke stvari ojačati, prije samostalnog izlaska ili s druge strane ćete dobiti veliki vjetar u leđa jer ćete vidjeti da se već dobro snalazite, da ste na pravom mjestu i da možete krenuti.

Na akademiji me daleko najviše iznenadila ta praktična primjenjivost, svega što smo tamo čuli, dobili i doživjeli. Već kroz obrazovanje vi naučite da postoje te neke dvije struje, teoretičara i praktičara, koje inače nisu u suživotu i onda često balansirate, uzimate ono šro je vama najbolje i pronalazite svoj put. Ja sam sada prvi put bila na mjestu gdje sva teorija doista proizlazi iz praktičnih znanja i sve što smo naučili je već sutra primjenjivo. To mi je bio pravi “wow” jer štedi puno vremena i puno ste efikasniji.

Moja poruka za neke koji razmišljaju o upisu na akademiju bila bi da zapravo nemaju što razmišljati, neovisno iz koje branše dolazi. Dakle ako tek krećete u neki od poslova organizatora vjenčanja i potpuni ste početnik, akademija bi morala biti vaša prva stanica. Ne samo zbog svih dobijenih znanja, alata, podrške i uputa već zato što ćete steći zvanje organizatora vjenčanja, a na jednoj društvenoj razini je jako važno profesionalizirati ovo zvanje i podignuti ga na jednu višu razinu.

Za one koji već jesu u toj branši i imaju neko iskustvo, akademija će im svakako omogućiti da napreduju, da podignu neke segmente na višu razinu da stiču nova poznanstva, pa mislim da ima puno prostora i za njih.

Za one treće koji gledaju akademiju, zanima ih sve, sviđa im se ali nisu sigurni jesu li oni spremni za organizatora vjenčanja, smatram da će dolaskom ovdje itekako dobiti odgovor vrlo brzo i znat će jesu li unutra ili da ipak iskoče iz vlaka dok je vrijeme.

Cijelo iskustvo s akademije, svo znanje i stečene vještine vi nosite sa sobom kroz život neovisno o tome hoćete li se jednog dana baviti ovim poslom ili ipak ne. Život će uvijek donijeti neku priliku gdje ćete sve to moći iskoristiti. Svo znanje, dokumente i prijedloge koje sam dobila sam iskoristila i prilagodila svojoj osobnosti, svom tržištu i klijentima ali je to zaista bila odlična baza zbog koje sam ja idući dan doslovno mogla početi s radom.

Spomenula bi i neke vježbe koje smo radili, da ukoliko ih odradite dovoljno kvalitetno, mogu vam postati, kao meni, dokumenti za poslovanje, a ti dokumenti su bili tek neki dio vježbi i učenja.

Više iskustava prijašnjih polaznika