Kokteli s potpisom originalan su dodatak svakom vjenčanju

Kokteli s potpisom originalan su dodatak svakom vjenčanju

Koktel prema svojoj definiciji jasno objašnjava kako je to mješavina nekoliko vrsta pića. Paleta miješanih pića za koktele može biti uistinu raznovrsna i ovisiti o kreativnosti barmena.

Nekada davno, kokteli su se poistovjećivali s filmovima o gangsterima i njihovim pratiljama, ali danas oni su dio uobičajene ponude modernih barova. U prošlosti, pića su se uglavnom miješala kako bi se sakrila njihova loša kvaliteta, dok su danas kokteli postali prava mala umjetnička djela izrazito ukusnih i aromatičnih nota te zadivljujućih vizualnih efekata. Prema pravilima struke, kokteli se moraju ukrasiti kako bi bili privlačni gostu. Dekoracije su uglavnom jestive namirnice poput voća i povrća, a kreativnost i maštovitost barmena u izradi koktela može sezati do prilagodbe koktela bojom, okusom ili dekoracijom događanju na kojem se spravlja. I tako dolazimo do koktela s potpisom.

Kokteli sa potpisom

 Kokteli općenito postaju sveprisutni na vjenčanjima jer su lagana i efektna ljetna osvježenja. Ipak, kokteli s potpisom su izvrstan način da mladenci dodaju individualnu i osobnu notu svom svadbenom meniju, a kako biste mladencima pomogli da osmisle idealan koktel za svoj vjenčani dan, u nastavku donosimo par savjeta:

1. Važan je dobar okus!
Teško je pogoditi svačiji ukus i zadovoljiti svačije nepce, ali važno je da koktel kojeg pripremate bude pitak i da ne sadrži previše alkohola. Ne želite odmah na početku večeri opiti vaše uzvanike. Držite se lakih i osvježavajućih nota alkoholnih pića.

2. Uskladite koktel s bojama vjenčanja
Zasigurno ćete oduševiti uzvanike, ali i sami uživati u skladnoj kolorističkoj priči. Na tržištu možemo pronaći mnoštvo različitih boja alkoholnih, ali i nealkoholnih pića koje možete iskoristiti kao segment u usklađivanju boja cijelog interijera/eksterijera i delicijskih ponuda, kako hrane tako i pića. Neka kokteli budu integrirani u tematiku cijelog dana.

3. Neka zapjevuši dio vaše ljubavne priče
Svaki par ima posebno piće koje vole konzumirati ili ih podsjeća na neke važne i posebne trenutke iz njihove veze. Koktel na danu službenog obznanjivanja ljubavi može biti upravo taj okus njihove slatke prošlosti kao značajna zdravica za uvod u zajedničku budućnost.

Kokteli s potpisom

4. DIY koktel bar!
Prezentacija je izuzetno bitan čimbenik svakog segmenta vjenčanog dana. DIY koktel bar može biti jako zanimljivim kutak, a pritom pružiti zanimaciju vama i vašim uzvanicima. Mnoštvo je dekorativnih elemenata koje možete iskoristiti, a koji će uvelike upotpuniti svadbeno ozračje. Ako koristite DIY koktel bar, važno je privući ljude uzbudljivom prezentacijom, ali svakako i istaknuti jasne i jednostavne upute za spravljanje odabranih koktela.

5. Uskladite koktelom sa sezonom
Uglavnom se vjenčanja održavaju u ljetnim mjesecima gdje odgovaraju osvježavajući napitci. Tada i razmišljamo o koktel baru. No, ukoliko je vaše vjenčanje u zimskom periodu, ne trebate odustati od želje za cocktail cornerom; samo prilagodite vrste koktela. Uvijek možete poslužiti topli rum i punč ili topli gin s jednako atraktivnim dekoracijama.

Kokteli s potpisom

 

6. Savjetujte se s profesionalcima!
I na kraju, uvijek je poželjno istaknuti kako su barmeni ipak stručnjaci u svom području koji nam daju najprimjerenije savjete. Oni poznaju koja pića se slažu, a s kojima nećemo dobiti željeni okus ili dekorativni efekt. Osim barmena, slijedeći profesionalci koji će koktelske zamisliti iskomunicirati s baremnom i uklopiti ih u relevantan budžet, upravo su organizatori vjenčanja.
Mnoštvo savjeta, ideja, trikova i inspiracije za organiziranje najvažnijeg dana kao i odgovore na mnoga pitanja vezana za početak karijere organizatora vjenčanja možete pronaći na našoj tromjesečnoj akademiji.Postani organizator vjenčanja. Upišite se i saznajte kako pokrenuti vlastiti posao kojeg ćete obožavati.

Povezano…

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Primajte korisne savjete u svoj inbox