Save my Seat

Radionica kaligrafije

TRENUTNO NEMAMO OTVORENIH TERMINA

Prijavite se emailom kako bismo vas obavijestili čim otvorimo novi termin

1.600 kn

Upišite se na tečaj kaligrafije u 12 sati tečaja naučite jedan od četiri kaligrafska fonta; COPPERPLATE, GOTICA, KAROLINA i UNCIALA , mala i velika slova te pokažite naučeno kroz  završni rad u obliku citata. Probudite svoju kreativnost i opustite se od svakodnevog stresa, a pritom se i odlično zabavite. Radionica kaligrafije namijenjena je svima koji žele ‘savladati’ tehnike lijepog pisanja i istovremeno naučiti novu i zanimljivu vještinu.

k

Individualni pristup

Savjeti iz prakse

Potvrda o sudjelovanju

$

Mapa fotografija

k

Individualni pristup

Savjeti iz prakse

Potvrda o sudjelovanju

$

Mapa fotografija

Upoznajte magičan svijet kaligrafije

Tečaj kaligrafije je vrlo zanimljiva kombinacija književnosti i likovne umjetnosti, a imate priliku upoznati se s najpoznatijim tehnikama lijepog pisanja dok uživate i družite se sa majstoricom kaligrafije Loredanom Zegom.

Jedna radionica traje dva dana po 6 sati, što je više nego dovoljno za podučavanje puno novih stvari uz utvrđivanje prethodno stečenih vještina.
Svi koji žele naučiti kaligrafiju mogu postati pravi majstori u vrlo kratkom vremenu.

Osim samog tečaja, tu su i dodatne vježbe na koje se mogu upisati svi bivši polaznici tečaja kako bi izoštrili i usavršili dosad naučene vještine.

Ciljevi radionice

 • Kaligrafija opušta
 • Probudit ćete umjetničku stranu koja se krije u vama
 • Kaligrafija nije samo umijeće lijepog pisanja već široka paleta kreativnosti
 • Kaligrafija će vas uvijek poticati da radite najbolje što možete
 • Učiti ćete od vrhunske stručnjakinje, Loredane Zege, koja će s Vama proći kroz sve korake
 • Poznavanje tehnika lijepog pisanja može postati dodatni izvor zarade, ako to zaista želite
 • Kaligrafija je primjenjiva za izradu ili oslikavanje plakata, čestitki, diploma, potvrda, koverta, pozivnica kartica s imenima i sl.

Koji materijal koristimo u okviru radionice?

 • Kaligrafsko pero (različitih širina u zavisnosti od veličine teksta, papira…)
 • Olovka (obla ili zaoštrena)
 • Četkica
 • Papir za kaligrafiju
 • Tinta
 • Mapa s papirima za vježbanje

Tko su predavači?

Cvjetne radionice

Loredana Zega je predana umjetnica i kaligraf s bogatom kreativnom energijom i strašću prema svom poslu. Umjetnost lijepog pisanja prati je još od osnovne škole. Napisala je sedam skripti za učenje kaligrafije i educirala više od 2.000 ljudi. U 2007. godini, pod vodstvom Denisa Browna, jednog od vodećih svjetskih kaligrafa, znatno je napredovala i postala članicom britanskih majstora kaligrafije CLAS (Caligraphy Lettering Art Society). Nedugo nakon toga primila je certifikat za najinovativniji rad na kaligrafskoj izložbi održanoj u British Library, a potom i Englesku nacionalnu kaligrafsku diplomu s odličnom ocjenom. Djelo je priznalo Ministarstvo kulture i dodijelilo joj status samostalnog umjetnika.

Želite usavršiti naučene kaligrafske vještine ?

Upišite vježbe kaligrafije i usavršite i izoštrite dosad naučne vještine. Namijenjene su dosadašnjim polaznicima kaligrafije kao i zaljubljenicima koji prakticiraju kaligrafsko pisanje. Razvijte svoju kreativnost, maštu i izgradite jedinstveni stil uz individualni pristup.